להיות ארגון שרוצה ללמוד אודות נשות ולקוחות הארגון ולחקור מה יכול להעצימן, הוא ארגון חדשני ופורץ דרך.
אושר ונשיות בעולם החדש - הרצאות וסדנאות לארגונים
ארגונים מובילים בעלי מוניטין מרשים בעולם המערבי חוקרים רבות את המרכיב האנושי בארגון (עובדים ולקוחות). משקיעים בזה את מיטב כספי הארגון וחוקרים את המשאב האנושי על מנת להגיע ליעדי הארגון. אך מה בנוגע לנשות הארגון ולקוחות הארגון? כשלמעשה נשות הארגון מהוות כ 50% מהכוח האנושי, שלא נדבר על האחוזים כשמתייחסים לצרכנות הארגונית. כשארגון משקיע כל כך הרבה משאבים כדי לרכוש ידע אודות ההון האנושי בארגון, זה לא אומר שהוא רכש מידע אודות ההון הנשי בקהל עובדותיו ולקוחותיו. עדיין רוב המחקר האנושי מלמד אותנו אודות גברים ולא אודות נשים שזקוקות להתייחסות שונה וייחודית בדיוק כמו רצפת האגן של הגבר והאישה. יש לנו רצפות אגן שונות שדורשות התייחסות שונה.
חקר האושר בעשור האחרון חוקר מה גורם לעובדים להיות מאושרים? ובעיקר מחפש את הקשר בין הצלחה ואושר. והפלא ופלא, חקר האושר חשף נתון מעניין שמתקיים הפוך לחלוטין ממה שהורגלנו לחשוב. הוא חשף שככל שעובדים מאושרים יותר בתוך כותלי הארגון, כך הם מצליחים יותר ומגיעים להישגים גבוהים יותר בארגון. זאת אומרת, שבמקום ללחוץ על העובדים להישאר עוד שעות כדי להצליח, כדאי שנחשוב איך לעזור להם לחוש רגשות כמו שמחה והערכה בזמן העבודה. ככל שנעזור להם להרגיש שמקום העבודה הוא לא רק מקום להשיג בו תפוקות, אלא גם מקום שמרגישים בו משמעות, שביעות רצון ושמחה, העובדים שלנו יצליחו יותר.
אך גם מחקר האושר בתחילת דרכו ולא עושה את החלוקה בין נשים וגברים ומתייחס אל נשים דרך מידע שבעיקר נשען על גברים. וגם כאן צריך לעשות הפרדה בין גברים לנשים כי מה שגורם לנשים תחושת רווחה אישית אינו בהכרח מה שגורם לגברים תחושת רווחה אישית.
אז איך עוזרים לנשים להרגיש רווחה אישית בתוך כתלי הארגון? איך אנחנו יכולים להעצים את ההון הנשי של הארגון? מה מקדם נשים? מה מניע אותן? מה החלומות והתשוקות שלהן בשנת 2017? מה הן היכולות המופלאות שלהן בשונה מגברים? מה זו אינטליגנציה נשית? לכל השאלות האלו אני עונה בהרצאה "אושר ונשיות בעולם החדש לארגונים" אותה התאמתי במיוחד לעולם הארגונים.
בהרצאה אני משלבת בין הידע שלי בפסיכולוגיה חיובית ובחקר האושר לבין הידע שלי בסוציולוגיה ובפסיכולוגיה של האישה לבין העבר שלי כעוזרת מחקר בפיתוח ארגוני בו רכשתי ידע על מאות ארגונים.
ההרצאה מתאימה לכל ארגון שעובדות בו נשים ולכל ארגון שרוצה ללמוד אודות לקוחותיו הנשים. ההרצאה היא חוויתית וזורמת בין מחקרים אקדמיים לבין סיפורים של נשים אנונימיות לבין זיק של הומור.
את ההרצאה ניתן להעביר גם כסדנה חוויתית של עד כ-15 נשים.